Hjem / Nyheter / Fiesta råkjørte 400 meter under bakken
Ford fant seg en vei 400 meter under bakkenivået. (Foto: Ford)
Ford fant seg en vei 400 meter under bakkenivået. (Foto: Ford)

Fiesta råkjørte 400 meter under bakken

Ja, bilprodusentene finner på mye rart. Ford er intet unntak, og sendte Fiesta ST 400 meter ned i en saltgruve. Se video.

Ford har en serie de kaller «Europas beste veier», og ja, selvsagt, har Norge funnet veien inn der. Ford tok med seg ikonet Ford GT til Atlanterhavsveien, noe som ble råflott reklame for Norge. Se den videoen lenger ned.

Annonse

De har også vært i Storbritannia, Katalonia, Alpene, Tyskland, Mallorca, Italia og Romania på sin jakt etter de beste veiene, og nå går de også under bakken.

De har nemlig funnet seg en aldri så liten saltgruve en eller annen plass i Europa (hemmelig, ifølge Ford), og tatt med seg en Fiesta ST og rallyføreren Elfyn Evans 400 meter ned i gruva.

Der kunne Evans tråkke på uten å være redd for å møte på trafikk.

‒ Saltet er som fin grus å kjøre på, men ganske glatt, spesielt med vanlige dekk. Jeg trodde kjøreopplevelsen skulle være ganske klaustrofobisk, men den ble det stikk motsatte. Det var faktisk et fantastisk miljø å få oppleve nye Fiesta ST i, sier han.

Her kjører Evans «rally» 400 meter under bakkenivået:

Annonse

Saltgruven er ikke bare svær i høyden, men den har også et intrikat nettverk av tunneler som til sammen måler 60 kilometer. Det er altså fullt mulig å kjøre seg vill også 400 meter under bakken.

Bilen som fikk kjørt seg var altså en Fiesta ST med 200 hestekrefter, og vi kan bare tenke oss hvilken lyd den 1,5-liters EcoBoost-bensinmotoren lagde nede i gruva.

Dette er altså en serie hvor Ford tester spektakulære veier, og en av disse er Atlanterhavsveien. Her kan du se da Ford GT luftet seg på den vakre veistrekningen, og jaggu tok den ikke en tur innom verdens nordligste racerbane i samme slengen.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *