Hjem / Nyheter / Fiat og Ferrari-sjefen alvorlig syk
Dette er slik vi husker Sergio Marchionne, alltid med et smil på lur. (Foto: Fiat)
Dette er slik vi husker Sergio Marchionne, alltid med et smil på lur. (Foto: Fiat)

Fiat og Ferrari-sjefen alvorlig syk

Sergio Marchionne er alvorlig syk, og 66-åringen har allerede blitt erstattet som sjef for Fiat og Ferrari.

Den populære sjefen for blant annet Fiat-gruppen og Ferrari ble operert for en skulderskade i slutten av juni, og det har nå oppstått alvorlige komplikasjoner.

Annonse

Han er nå innlagt på et sykehus i Zurich, hvor tilstanden karakteriseres som «meget alvorlig». Det er ikke kjent hva slags komplikasjoner som har oppstått.

Marchionne skulle egentlig gått av som leder for Fiat-gruppen til neste år, men helsetilstanden gjør at han ikke vil returnere til noen av sine verv.

«Det er med stor sorg at jeg må fortelle dere at helsen til vår administrerende direktør, Sergio Marchionne, som akkurat har gjennomgått en operasjon, har blitt verre i de siste timene, noe som gjør at han ikke kan returnere til FCA», skriver styrelederen John Elkann i Fiat Chrysler i et brev til de ansatte.

Også Ferrari har publisert en melding hvor de bekrefter at Marchionne ikke kommer tilbake.

«Styrets tanker er med Sergio Marchionne og hans familie, og vi er takknemlig for de ekstraordinære bidragene hans de seneste årene som sjef for Ferrari».

Annonse

Fiat Chrysler har utnevnt sjefen for Jeep-avdelingen, Mike Manley, til å overta for Marchionne, mens Elkann er utnevnt som styreleder i Ferrari. Styret hos den italienske sportsbilprodusenten har foreslått Louis C. Camilleri som ny leder, noe et ekstraordinært møte i de nærmeste dagene skal ta stilling til.

Marchionne var også styreleder i det store multinasjonale inspeksjonsselskapet SGS.

«Styret er svært lei seg etter å ha lært om Sergio Marchionnes helsetilstand som hindrer ham i å oppfylle sin rolle som styreleder. Styrets tanker er med mr. Marchionne og hans familie under de nåværende omstendighetene. Spesielt ønsker styret å understreke Sergios fremragende bidrag til SGSs suksess de siste 15 årene.»

Marchionne tok over som sjef for en Fiat-gruppe som lå med brukket rygg i 2004, og i løpet av to år hadde han snudd underskudd til overskudd. Siden den gang har han modernisert gruppen, og den karismatiske lederen var også viktig brikke da Fiat overtok 20 prosent av Chrysler da de varslet konkurs i 2009. To år senere kjøpte Fiat seg mer opp i Chrysler, og under ledelsen av Marchionne fusjonerte de to i 2014.

Under Fiat Chrysler Automobile (FCA) finner vi diverse bilmerker som Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Lancia, Abarth, Dodge, Jeep, Ram, Mopar og Maserati, mens Ferrai ble skilt ut av gruppen i 2016.

Marchionne deltok på sitt siste offisielle oppdrag i Italia 26. juni, og det var en åpenbart sliten sjef. Borte var smilet og energien han er så kjent for, og grunnen var altså at han var syk. Han behandles nå på et sykehus i Zurich, hvor både partneren og de to sønnene er ved hans side.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *