Annonse
Hjem Nyheter Ferrari vant 10 priser!

Ferrari vant 10 priser!

Vi er godt vant med at klassiske Ferrari-modeller stikker av priser under bilutstillinger, men at de tar ti er drøyt til og med for den steilende hesten. Se bilder.

Concours d’Elegance er et fransk uttrykk som betyr en skjønnhetskonkurranse, og har blitt brukt siden 1700-tallet da aristokrater kjempet om å ha de mest elegante hestevognene.

Det arrangeres Concours d’Elegance-konkurranser på diverse bilutstillinger for smekre historiske biler, og de finnes det som kjent mange av.

En slik en er Salon Privé, hvor den britiske overklassen med fjærprydete hodeplagg smelter samme med veteranbil-entusiaster. Utstillingen har etablert seg som den kanskje aller viktigste i England, og er nå arrangert for 13. gang.

Blant de mange høydepunktene er selvsagt kåringen av de flotteste bilene ‒ selve Concours d’Elegance. Det skjedde sist helg, og Ferrari dominerte totalt.

Saken fortsetter under Annonsen

Den som henger høyest er folkets pris ‒ den som de besøkende har stemt fram. Og blant de mange lekkerbiskene der stakk til slutt en Ferrari 250 LM fra 1964 med den prisen.

Og det var kanskje ikke så rart at Ferrari var på alles lepper.

For arrangementet på Blenheim Palace hyllet også 50-årsjubileumet til Ferrari Dino, og 8 flotte modeller hadde funnet veien til slottet.

Og tre Dino-modeller stakk da også av med priser. En veldig spesiell 206 GT fra 1968 som faktisk har vært eid av selveste Eric Clapton vant «Coup de Coeur» ‒ vinn mitt hjerte, en 246 GT fra 1970 ble «best in class» blant Dino’ene, mens en Dino 246 GTS fra 1973 ble «best in class» i konkurranse om den best bevarte bilen.

250 LM, ja, den som ble stemt til topps av de besøkende, innkasserte også spesialprisen «Duke of Marlborough’s Award», og en 250 GT Lusso fra 1964 prisen som den beste GT-bilen fra 1950- og 60-årene.

En 365 GTS/4 fra 1972 ble den fineste kabriolet, og en 1965-modell av Ferraris 275 GTB tok prisen som beste strømlinjeformet bil. Den beste restaurerte ble en 250 GT fra 1961.

Så hva med den mest elegante? Det heter tross alt Concours d’Elegance. Jo, det ble en 365 GTC fra 1969, og dermed stakk Ferrari-bilene av med hele ti priser.

Og ja, vi har bilder av bilene. Masse bilder.

Så her har de de vakre bilene, og det er bare å drømme seg bort.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,848FansLik
65FølgereFølg
80FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker