Hjem Nyheter Sergio Marchionne er død, 66 år gammel

Sergio Marchionne er død, 66 år gammel

Det gikk sjokkbølger gjennom bilverden da det ble kjent at Sergio Marchionne var alvorlig syk sist søndag. Onsdag døde den populære sjefen.

Sjefen for Fiat-gruppen og Ferrari gjennomgikk en skulderoperasjon i juni, og i etterkant oppstod det alvorlige komplikasjoner.

Søndag ble tilstanden karakterisert som svært alvorlig, og Marchionne ble også løst fra alle sine lederverv, inkludert som sjef for Fiat-gruppen og Ferrari.

Tre dager senere døde 66-åringen.

«Dessverre, det vi har fryktet har skjedd. Sergio Marchionne, mann og venn, er borte», het det i en uttalelse fra styreleder i Fiat, John Elkann.

Saken fortsetter under Annonsen

Den utadvendte og smilende Marchionne kom til Fiat i 2004, og fikk raskt et rykte på seg for å være svært beslutningsdyktig. Fiat lå den gang med nærmest brukket rygg, men i løpet av kun to år hadde han snudd et underskudd til overskudd.

Siden den gang har han modernisert gruppen, og den karismatiske lederen var også viktig brikke da Fiat overtok 20 prosent av Chrysler da de varslet konkurs i 2009. To år senere kjøpte Fiat seg mer opp i Chrysler, og under ledelsen av Marchionne fusjonerte de to i 2014.

Han var også sjef for Ferrari, som ble utskilt fra gruppen i 2016, og hadde en rekke andre lederverv.

Marchionne var blant annet president for det europeiske bilprodusentforbundet (ACEA) i to perioder.

‒ Vi er dypt sjokkert over å miste en av de som har sittet lengst i styret, sier ACEA-president Carlos Tavarez.

‒ Så vel som å være en leder i FCA (Fiat-gruppen), var mr. Marchionne høyst aktiv i ACEA, og visste alltid er utrolig lidenskap og energi for industrien, noe som ga han enormt med respekt.

Også på Twitter ble han hyllet:

Sergio Marchionne døde onsdag, 66 år gammel.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,560FansLik
50FølgereFølg
75FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse