Hjem / Nyheter / Endelig Android i Toyota
Nye Toyota Aygo har støtte for både Apple CarPlay og Android Auto. (Begge foto: Toyota)
Nye Toyota Aygo har støtte for både Apple CarPlay og Android Auto. (Begge foto: Toyota)

Endelig Android i Toyota

Toyota har støttet iPhone-mobilene, men snodig nok ikke Android-modellene. Men nå skal også disse inn i varmen.

Mobiltelefonene er stort sett delt mellom to operativsystemer, Android og iOS. Sistnevnte brukes av Apple, og finnes blant annet i iPhone-modellene. Android fra Google brukes derimot av en rekke merker, som for eksempel gigantene Samsung og Huawei. Dette gjør at Android har en markedsandel på over 80 prosent globalt sett, og selv i rike og Apple-elskede Norge har nå Android passert iOS i popularitet.

Annonse

Over i bilverden snakkes det også om Android og Apple, og da med tanke på hvordan dette kan utnyttes i tilkoblete biler. Tanken er at du skal kunne sette deg inn i bilen, og mobilen blir koblet til bilens system uten at du trenger å gjøre noe som helst. Deretter kan du styre mobilen og se innholdet via berøringsskjermer og den blir en interaktiv enhet i bilen.

Dette åpner for nytt brukerinnhold i bilen, samt at det gjør sikkerheten mye bedre. Å sitte og trykke på mobilen mens man kjører er livsfarlig, men enkelte klarer som kjent ikke å la være. Men nye løsninger vil iallfall begrense dette, noe som kommer alle oss til gode.

Denne mobilkoblingen til bilens system gjøres stort sett via to integrerte løsninger. Den ene er kalt Apple CarPlay og støtter iOS og dermed iPhone, og den andre heter Android Auto og støtter logisk nok androidtelefonene.

Og nå er det ikke slik at bilprodusentene må velge mellom epler eller pærer, de kan faktisk få begge delene. Og de aller fleste har støtte for både Apple CarPlay og Android Auto i sine nye og høyteknologiske biler (BMW og Lexus er noen av de få som stritter imot).

Den største av dem, Toyota, alle har tidligere åpnet for støtte av Apple CarPlay, men ikke Android Auto. Men allerede i sommer var det noe på gang.

Annonse

I juni avduket Toyota en ny Aygo, den ultrakompakte bybilen som ble født ut av et europeisk samarbeid med franske PSA tilbake i 2005. Den kommende generasjonen er selvsagt oppdatert på de aller fleste feltene, også på teknologisiden. Dette inkluderer en ny multimedialøsning, og nærmest i det skjulte hadde også Toyota presset inn Android Auto i pakken.

Nye Aygo viser dermed vei, og støtter begge de to store operativsystemene til smarttelefonene. Og en Toyota-innsider bekrefter at begge løsningene skal inn i Toyota-modellene.

En anonym person Bloomberg har snakket med sier at Android Auto nå blir en del av infotainmentløsningen, og at det kan skje allerede i oktober. Verken Google eller Toyota har bekreftet dette offisielt, men så har vel den kommende Aygo allerede røpet nyheten.

Dette er et lite steg for Toyota, men ikke noe i forhold til det alliansen Renault-Mitsubishi-Nissan akter å gjøre.

De har nemlig inngått en avtale med Alphabet (moderselskapet til Google) om å slippe løs Android Auto inn som selve hjertet av systemet, og det betyr at Google blir selve økosystemet og vil styre infotainmentsystemet og navigeringen.

Også Volvo har tidigere sagt at de vil bruke Google fra 2020, mens de fleste andre har til nå foretrukket egne løsninger som gjør at de har bedre kontroll på brukerdataen.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Kanskje kan du ønske deg en slik til julegave neste år? (Alle foto: Honda)

Her er ATV som måker snøen for deg

Honda utvikler en selvkjørende ATV som blant annet kan rydde snøen for deg. Se video. …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *