Hjem / Nyheter / En skikkelig bøllete Stinger
Her er en Kia Stinger som du aldri har sett maken til. (Alle foto: Kia)
Her er en Kia Stinger som du aldri har sett maken til. (Alle foto: Kia)

En skikkelig bøllete Stinger

Stinger er i utgangspunktet ganske så tøff, men den varianten Kia nå viser er en skikkelig bad-ass.

Kia er ikke den første bilprodusenten vi tenker på når det kommer til sportsbiler. Faktisk er det en av de siste. Grunnen er åpenbar ‒ de har rett og slett ikke hatt noen slike. Men ting forandrer seg heldigvis.

Annonse

Spoler vi tilbake til Frankfurt Motor Show i 2011 viste Kia fram en splitter ny sportsbil de drev og syslet med. Det var et GT-konsept som virket lovende, men så skjedde det ikke mer rundt den bilen.

Trodde alle.

Men Kia hadde langt ifra lagt bort prosjektet, og i 2017 kunne de endelig presentere sluttresultatet ‒ en skikkelig sportsbil kalt Stinger GT.

Som bildet over viser står den ikke tilbake for de mer kjente sportsbilene, og er en linjelekker bil med muskuløse trekk. Så godt jobbet der, Kia.

Annonse

Men den blir bare smågutt i forhold til den versjonen Kia nå har dratt med seg til bilshowet Sema i Las Vegas. En spesiallaget versjon kalt DUB Kia Stinger.

Nærmere bestemt denne bølla:

DUB er et stylingfirma, og har sammen med Kia gitt Stinger GT en aldri så liten bli-ny-behandling. Og resultatet er altså ganske så drøyt.

Bilen ser så hissig ut at vi frykter at den skal fly rett i strupen på oss, og denne vil du helst ikke ha jagende bak deg på motorveien.

DUB-gjengen har gitt den børstet aluminium med karbonfiberstyling, gjort den ultrabred og satt på 22-tommmers felger fra Dropstars med noen sjuke dekk fra Nitto.

Sjekk dette da, folkens:

Vi vet rett og slett ikke helt hva vi skal si om innsiden, foruten at den er spesiell. Vi ser iallfall rødt, og heldigvis noe svart også. Det går selvsagt i skinn og lær, og de har også puttet inn et lydanlegg med litt mer trøkk. Heldigvis har den mørke ruter, så da får nok stereoen være i fred også.

Stinger kommer med en 3,3-liters twinturbo V6 med 365 hestekrefter, og gjør sprinten på respektable 4,7 sekunder. Så om du noen ganger tester en slik en er det sjanser for at gassfoten kan bli litt vel tung.

Og går det så galt at du også blir stoppet, kan du jo håpe at du befinner deg i Australia. Nærmere bestemt i Queensland.

For der vil de forstå deg. Lovens lange arm har nemlig denne bilen:

Jepp, en Stinger politibil. Hvor kult er det?

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Toyota viser endelig fram en ny Supra. (Alle foto: Toyota)

Endelig, her er nye Toyota Supra

Toyota puster nytt liv i den raske og sportslige Supra-modellen. Se bilder og video. Det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *