Annonse
HjemForbrukerDette gjør bilistene nesten alltid feil!

Dette gjør bilistene nesten alltid feil!

Ved siden av plassering i rundkjøringer og avstanden til bilen foran i køkjøring er fletting av to felt det vi bommer mest på. Så vi tar en ny runde på dette.

Nordmenn flest er høflige sjåfører. Ja, vi vet at noen i dyre biler har en tendens til å bølle. Men de er heldigvis i mindretall. De fleste er altså høflige. Litt for høflige noen ganger.

Det vises ikke minst når det kommer til fletting, altså når to felt blir til ett.

Når nordmenn ser skilt som varsler fletting noen hundre meter lenger framme kaster de seg inn i høyre felt umiddelbart. Dermed blir venstre fil tomt i mange hundre meter. Og det skaper faktisk mer kø.

Det mest effektive er altså å fylle begge feltene helt inn til selve flettingen. De fleste tror det motsatte. Altså om alle plasserer seg raskest mulig i samme felt slipper man en flaskehals i enden. Det er altså gjort i beste mening. Men det er feil. Vi gjentar. Det er feil.

Saken fortsetter under Annonsen

Sør for Steinkjer driver de nå og bygger på veien. De har to felt som etter hvert blir til ett, og det er satt opp fletting. Og hva skjer?

Jo, bilene legger seg i høyre fil, og det venstre er tomt.

Du tror oss kanskje ikke? Se videoen øverst for bevis.

Det er Statens vegvesen som har fanget opp dette fenomenet på film. De er, som oss, opptatt av at bilturen går raskest mulig unna. Og da må man bruke hele veien, ikke bare halve. Sett på lyd og hør hva mannen fra vegvesenet sier.

En annen ting som skaper unødvendig lang kø er at man ikke følger bilen foran. Noen bilister har en lei tendens til å la bilen foran bare rulle på, mens de selv fortsatt står i ro og ikke gidder å følge etter.

Tenk deg følgende. Om det står 100 biler i en kø og det er 12 meter mellom alle bilene så blir køen 1.000 meter lenger enn om det hadde vært to meter mellom hver av dem. Én kilometer altså.

Så vær så snill, følg bilen foran. Please!

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse