Annonse
Hjem Nyheter Den ultimate Touareg

Den ultimate Touareg

Volkswagen Touareg er en av de favorittbilene til ABT, så det er ikke noe overraskelse at de har kastet over den tredje generasjonen også.

Touareg er SUV-modellen som er døpt etter et nomadefolk i Afrika, men de har for lengst slått seg til ro ‒ i motsetning til Volkswagens navnebror som stadig rører på seg.

Tidligere i år lanserte de nemlig den tredje generasjonen av SUV-flaggskipet, en bil fullstappet av ny teknologi og sikkerhetsassistenter. Altså en perfekt modell for tuningsselskapet ABT.

‒ Siden lanseringen i 2002 har Touareg vært et fast innslag hos ABT Sportsline. Og mer kraft og større felger bidrar nok en gang til mer kjøreglede og sportslighet for den tredje generasjonen, påpeker ABT-sjefen Hans-Jürgen Abt.

Saken fortsetter under Annonsen

ABT trimmer altså modeller fra Volkswagen-gruppen, og den nye ABT-versjonen er ikke noe unntak. Ingeniørene har montert inn den spesialutviklede motorkontrolleren ABT Engine Control (AEC), og 3,0-liters TDI-motoren går dermed fra 286 hestekrefter med et dreiemoment på 600 Nm til sterke 330 hk og 650 Nm.

For å matche kreftene har de også satt på noen nye hjul.

ABT tilbyr felger fra 20- til 22 tommer, og toppmodellen ABT Sport GR på 22 tommer kommer i øyenfallende matt svart eller glinsende svart. De atletiske felgene har også fått barbert vekk ekstra kilo, så de er ikke bare til pynt.

En ekstra effekt er lysene som er montert i framdørene. Når disse åpnes vises ABT-logoen på bakken under, slik at ingen skal tvile på hvilken utgave du kjører.

ABT har selvsagt flikket litt mer på bilen, slik at hele pakken blir betraktelig mer sportslig enn den originale som ruller ut av Volkswagen-fabrikken.

Nye Toureg starter fra 874.000 kroner i Norge, og kommer med to motoralternativer. En 3,0-liters V6 TDI på 231 hestekrefter, samt motoren som ABT tuner med sine originale 286 hk.

Her er flere bilder av ABT-versjonen av Touareg:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker