Hjem / Nyheter / Danske kriminelle klonet luksusbiler
En dansk bande er mistenkt for å ha klonet luksusbiler. Her den nye Porsche Cayenne hybridvarianten. (Foto: Porsche)
En dansk bande er mistenkt for å ha klonet luksusbiler. Her den nye Porsche Cayenne hybridvarianten. (Foto: Porsche)

Danske kriminelle klonet luksusbiler

I Norge har vi et problem med at kriminelle fra Øst-Europa bryter seg inn i biler og stjeler airbager. I Danmark kloner de luksusbiler.

Fra tid til annen opplever bileiere i Norge, og da spesielt de med litt dyrere merker, at det har vært innbrudd i bilene. Bandittene er ute etter airbagene, som de monterer ut av bilen for å selge videre på det illegale markedet. Det er ikke lenge siden den siste bølgen skylte over Østlandet.

Annonse

I Danmark er de litt mer avansert, og der er det dansker som står bak. Mer bestemt medlemmer av forskjellige MC-klubber.

Slik gjør de det:

De reiser rundt i andre land nedover Europa, og klarer å stjele nøkler til dyre luksusbiler. Deretter stikker de av med bilen.

Problemet er ikke skiltene på slike biler, de er som kjent enkle å bytte. Utfordringen er å få bilen til å framstå som en lovlig import bil, slik at de får den registrert som en importbil.

Danske BT skrev for noen år side om framgangsmåten til den kriminelle banden for å omgå dette problemet.

Annonse

Avisen skrev at bandittene etter å ha stjålet en bil søkte på nettet etter en lignende bil som lå til salgs i utlandet, kontaktet selger og fikk papirene på bilen som inneholdt opplysninger som registreringsnummer, rammenummer og lignende. Dermed lå veien bokstavelig åpen til å innføre bilen «lovlig» til Danmark.

Etter å ha byttet rammenummeret på den stjålne bilen til den som lå til salgs fikk de den registrert, og kunne selge den videre til for eksempel forhandlere. Dermed rullet det to identiske biler rundt på veiene i Europa, uten at noen var klar over det.

En nokså avansert svindel altså.

Natt til 1. mai gikk politiet i København til aksjon med banden som er mistenkt for kloning av luksusbiler, og anholdt fire personer. To av disse er medlemmer av to forskjellige MC-klubber, mens de to siste er kjenninger av politiet.

Beslaget de gjorde var også av det mer spenstige slaget.

1 helautomatisk rifle, 2 håndvåpen, 1 signalpistol, et større kontantbeløp, 25 biler, 7 motorsykler, kommunikasjonsmidler samt andre beviser i saken.

‒ Vi er meget fornøyd med resultatet, som kom etter en kort tids etterforskning. Innsatsen kan foreløpig betegnes som tilfredsstillende. Saken skal ytterligere etterforskes, og vi kan ikke avvise at det kommer nye anholdelser, sier visepolitiinspektør Mads Helios i Københavns Politi.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

ID. kommer på veiene i 2020, og er den første av mange elbiler fra Volkswagen. (Foto: VW)

Skal bygge 15 millioner elbiler

Volkswagen gjør om sine planer, og den første bølgen av elbiler skal nå telle hele …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *