Hjem / Nyheter / BMWs topp-SUV testes nå
Snart kommer BMW'en med tre seterrader, nemlig X7. (Alle foto: BMW)
Snart kommer BMW'en med tre seterrader, nemlig X7. (Alle foto: BMW)

BMWs topp-SUV testes nå

BMW X7 befinner seg nå et sted mellom prototype og produksjonsmodell, og skal gjennom omfattende tester.

Tyskerne skal bruke det neste året på å teste den nye SUV’en, som blir den største og mest luksuriøse av modellene i X-serien.

Annonse

X7 skal gjennomføre en testrunde sammen med X3, X4, X5, X6 som spenner seg fra varme og solfylte California til kalde og mørke Skandinavia, før modellen skal være produksjonsklar om rundt 12 måneder.

BMW viste fram en konseptmodell av X7 iPerformance under motorshowet i Frankfurt i høst, og kaller ikke bilen for en SUV. De mener nemlig at en annen benevnelse på X-modellene passer bedre, nemlig SAV (Sports Activity Vehicle). Modellen som ble vist fram var en hybrid, med en twinturbo bensinmotor og eDrive-systemet.

Dette blir også første gang BMW kommer med en bil med tre seterader, så de tar faktisk steget ut i et nytt segment her. Det er altså en svær bil og ruvende bil.

Designet er noe annerledes enn det vi er vant med fra de tidligere X-modellene, med en betraktelig større grill og smalere lykter enn for eksempel X6. Vi kan vente oss mer av dette designspråket i tiden framover.

Annonse

Den produksjonsklare modellen vil selvsagt ligne på konseptmodellen, men BMW har ikke sluppet bilder som viser eksakt hvordan den blir.

BMW kjører for tiden et voldsomt løp, og kommer med en rekke modeller.

‒ Lanseringen av helt nye BMW X7 er en del av den største modelloffensiven i BMW’s historie, sier kommunikasjonsdirektør hos BMW Norge, Marius Tegneby.

– Vi har nettopp lansert helt nye BMW X3, i mars 2018 lanserer vi helt nye BMW X2, så kommer BMW X4 før vi altså lanserer helt nye BMW X7 mot slutten av neste år.

Da vil BMW har modeller fra X1 til X7.

Men det er langt fra alt. BMW vil innen 2025 komme med hele 25 elektrifisert modeller, hvorav 12 skal være rene elbiler lik dagens i3. Dette innbefatter også elektrifiserte X-modeller, som vil få betegnelsen iX.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Ami One Concept er en elektrisk mopedbil med toppfart på 45 km/t. (Alle foto: Citroën)

En elbil for 16-åringer

Citroën viser fram en elbil så liten at man kanskje ikke trenger sertifikat til å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *