Annonse
HjemElbilerBMW viser fram ny el-SUV

BMW viser fram ny el-SUV

Vi kan vel være enig om at i3 og i3s har et litt spesielt utseende? Sånn blir det ikke med iX3, den elektriske SUV-modellen som er den første i en helt ny satsing fra BMW.

Tyskerne har, heldigvis sier kanskje noen, gått en litt annen retning når de har satt sammen den helt nye elbilen, enn det de gjorde med i3.

Den nye BMW iX3 blir den altså den aller første modellen i en helt ny elektrisk satsing fra BMW, og det er lurer flere nyheter enn bare et mer moderne design i iX3. For øvrig er ikke modellen så veldig ulik den nåværende X3, og er blant annet bygd på samme chassis-design.

For det første har de puttet inn femte generasjon av eldriftsystemet designet for SUV-modellene i denne. Den nye elektriske drivlinjen består nå av en sammenkoblet pakke bestående av elmotor, gir og kraftoverføringselektronikk, og dermed blir det enklere å integrere denne i forskjellige arkitekturer. Dette har noe å si når BMW skal utvikle forskjellige typer biler, som for eksempel forhjulsdrift, bakhjulsdrift og firehjulsdrift eller forbrenningsmotor, plug-in hybrid eller helelektrisk drivlinje.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det aller viktigste for mange akkurat nå er jo rekkevidden.

Her får Concept iX3 (ja, den er fortsatt et konsept) et batteri med en kapasitet på 70 kWh som gir en rekkevidde målt med den realistiske WLTP-standarden på +400 kilometer.

Femte generasjonen er også klar for hurtigladning på 150 kW, noe som betyr «full tank» på under halvtimen.

BMW sier at de har høstet erfaringer fra det de kaller for SAV (Sports Activity Vehicle) som hybridene BMW X5 xDrive40e iPerformance (kom i 2015) og BMW ActiveHybrid X6 (kom i 2009) i utviklingen av iX3, som kommer med mer enn 270 hestekrefter.

Den elektriske SUV-modellen har også det BMW har valgt å kalle ACES (betyr ess på norsk) som står for Automated, Connected, Electrified og Services. Den får altså det meste av ny teknologi og annen mobilitet.

Den kommende iX3 blir altså den første helektriske SUV-modellen til BMW, og skal etter planen komme i 2020.

– I fjor leverte BMW over 100.000 elektrifiserte biler på verdensbasis, hvor det norske markedet bidro med nesten 10 prosent av volumet. Vi er et pionermarked for BMW’s elektrifiserte modellportefølje og deler vår erfaring med resten av verden. Nå kan vi også dele noen detaljer om den første helelektriske SUV’en fra BMW, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby.

BMW iX3 (alle elbilene til BMW vil i framtiden begynne med i) blir vist fram på Auto China i Beijing som pågår nå, og blir en av 12 helelektriske modeller som BMW har planlagt fram mot 2025. BMW’s mål er å levere en halv million elektrifiserte biler innen utgangen av 2019.

BMW har sikret seg rettighetene til modellnavnene BMW i1 til i9 og BMW iX1 til iX9, og har allerede vist fram BMW i4 under navnet BMW i Vision Dynamics i fjor. De kommer også med en modell som heter iNext i 2021, og til sammen vil de by på 25 elektrifiserte modeller innen 2025.

Her er bilder av den nye iX3 (ingen bilder av innsiden tilgjengelig ennå):

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse