Annonse
HjemNyheterApp lar deg bygge bilbane i stua

App lar deg bygge bilbane i stua

En norskutviklet Audi-app lar deg bygge «bilbane» i stua, eller plassere en bil i full størrelse på skrivebordet ‒ eller i garasjen.

Kunstig virkelighet, kalt VR, har kommet for fullt de siste årene, og er en teknologi som tar brukerne inn i en databygd verden. Med VR-briller kan du altså være jagerflypilot, dundre rundt på formel 1-bane ‒ ja, det er kun fantasien som setter grenser.

Og VR har nå kommet så langt at det nesten ikke er mulig å skille mellom den kunstige verden og den virkelig.

Det beviste Audi Norges VR-prosjekt «Enter sandbox», som ble presentert i Oslo i fjor.

Der hadde et team av smarte teknologi-skaller bygd opp en sandkasse, akkurat som den vi lekte i som liten. Der kunne folk bygge sine egne baner med hopp og halsbrekkende svinger, og deretter kjøre med noen små lekebiler ‒ på et litt mer avansert nivå enn i de gamle sandkassedagene.

Saken fortsetter under Annonsen

For ved bruk av svært avansert teknologi, som for eksempel høysensitive kameraer som sendte mange hundretusener infrarøde stråler mot sanden slikt at det var mulig å få en eksakt datakopi av sandkassebanen.

Deretter ble en kunstig verden bygget opp i datamaskinen, og med VR-briller kunne folk faktisk kjøre sandkassebanen bak rattet til i en Q5.

Teknologien, og utføringen av den, var så banebrytende at den vant flere priser og skrevet om av medier rundt om i verden.

Sjekk denne videoen, så skjønner du raskt hvor imponerende det hele er. Og husk, vi er fortsatt ikke kommet til det siste stuntet fra Audi Norge, så les videre etter videoen.

Ja, det var særs imponerende. Så hva har de funnet på nå da?

Jo, Audi Norge har i samarbeid med sitt kreative team i POL tatt «sandkassen» inn i stua. Eller på fjellet. Eller hvor du enn måtte befinne deg.

Appen Audi quattro coaster (kun tilgjengelig i App Store) bruker teknologi til å levendegjøre Audi-modeller på en helt ny måte.

Denne gang er det utvidet virkelighet som gjelder. Dette heter Augmented Reality på engelsk, og er forkortet AR. Dette er en teknologi som kombinerer virtuelle elementer med de fysiske omgivelsene. Man får altså en kombinasjon av virkelige og dataskapte omgivelser.

Denne teknologien åpner dermed opp for en helt ny type moro, og nå trenger du altså ikke å forlate hjemmet.

AR-teknologien i prosjektet, som på en helt ny måte skaper en sømløs overgang mellom ulike plattformer, sørger blant annet for at en Audi i 3D kommer hoppende ut av TV-skjermen og ut til brukerne. Ifølge Audi Norge er dette trolig aldri gjort tilsvarende måte tidligere.

‒ Dette er teknologi som tilfører omgivelsene nye elementer, en slags utvidet virkelighet som også kan brukes i assistentsystemer i bilene våre. Nå har vi brukt den samme teknologien på en måte som gjør at hvem som helst kan få en Audi quattro-modell direkte hjem i stua eller i oppkjørselen, sier Tommy Bækkevold Jensen, markedssjef for Audi Norge.

Gjennom appen kan du altså studere Audi-modeller på nært hold, og for eksempel ta deg en runde rundt bilen.

Men det er mer.

Coaster betyr bane, og du kan faktisk bygge deg en 3D bilbane med appen. Den lar deg kjøre Audi-modellene over alt og i alle fire årstidene.

Appen aktiveres også når Audis nye TV-reklame ruller på skjermen, og sørger for at bilen kommer kjørende ut av TV-skjermen og inn i stua.

‒ Vi har bygget en plattform som nå gjør at hvem som helst kan oppleve bilene våre. Forspranget ligger i teknikken, ikke bare for produktene våre, men også i måten vi viser dem frem på, sier Bækkevold Jensen.

Her kan du se hvordan det hele blir.

Han er selvsagt stolt av at nok et norskutviklet prosjekt får internasjonalt omfang.

‒ Audi AG i Tyskland ble umiddelbart fenget av idéen, som sømløst fletter sammen alle flater vi kommuniserer på. De støtter prosjektet og legger nå til rette for at alle andre markeder over hele verden kan ta det i bruk.

Men førstemann ut er Norge, hvor den allerede er lansert.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse