Annonse
Hjem Nyheter Ansatte sparte Audi for 1 milliard

Ansatte sparte Audi for 1 milliard

Gode idéer trenger absolutt ikke å være dyre. Bare spør Audi, som sparer enorme summer på grunn av slike.

Det finnes dessverre bedriftsledere som tror og mener at de sitter på alle svarene, og står selv for alle forslagene som skal ta selskapet et steg videre.

Den er en dårlig idé, for det finnes utallige eksempler på det motsatte.

Audi er et digert selskap med nærmere 100.000 ansatte, og de har for lengst sett verdien av å høre på de ansatte.

Tyskerne har laget en nettbasert forslagskasse hvor ansatte kan komme med sine idéer, og deretter følge utviklingen av disse videre.

Saken fortsetter under Annonsen

De forslagene som faktisk er så gode at de implementeres belønnes deretter, og jo større besparelsen er jo større blir belønningen. I 2018 utbetalte Audi rundt 80 millioner kroner i idé-bonuser til smarte ansatte.

‒ Hver medarbeider kan bidra med sine ideer til Audis idéprogram. På den måten bidrar de ikke bare til å gjøre Audi bedre egnet for framtiden, men også bidra til et mer effektivt, bærekraftig og bedre selskap, sier Marcus Schulte, leder av Audi Ideas Agency som følger opp forslagene som går gjennom det første leddet.

Audi holder altså styr på alle forslagene, og kom i fjor til at disse sammensvarte besparelser på rundt 1 milliard kroner. Den gang ble 15.000 forslag satt i drift.

Nå har de også regnskapet for 2018 klart, og nok en gang er besparelsene på rundt 1 milliard kroner. Nærmere bestemt 109,1 million euro bare på produksjonssentrene i Ingolstadt og Neckarsulm.

Der kom de ansatte med mer enn 25.000 ideer i 2018, og av disse var rundt 13.500 så gode at de nå brukes i det daglige arbeidet.

Et eksempel Audi viser til er en idé fra to medarbeidere som jobber med å lakkere biler som skal ha spesialfarger, rundt 1.100 biler i året. Duoen kom opp med et mer effektivt ordresystem for disse som sparer Audi for en stor mengde lakk, og totalt er besparelsene bare rundt denne ene idéen på nærmere 3 millioner kroner.

Et enkelt forslag kan altså vise seg å være svært verdifull.

Audi har hatt forslagsbokser i over 50 år, mens den nåværende formen har eksistert siden 1994. De har også lignende program i andre produksjonssentre i Europa. I Brussel og Győr kom det for eksempel 11.890 forslag i 2018, noe som gjorde at Audi sparte over 300 millioner kroner bare der.

Så det finnes ikke dårlige idéer.

Selv den minste kan vise seg å være genial, uansett hvem den kommer fra.

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Octavia runder 60 år

Det er litt forskjell på disse to Octavia-modellene. (Alle foto: Skoda)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,445FansLik
41FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker