Dette bør du vite før du kjøper ny bil

Sponset innhold


Det å låne penger til bil er nok blant de aller mest vanlige tingene vi låner penger til. Men billån kan være dyre hvis man ikke vet hva man skal se etter, og det er mange forskjellige faktorer som spiller inn når det kommer til å finne den beste løsningen for akkurat deg og din økonomi. Noen ganger kan billån være et lite lån, mens andre ganger kan det være et stort lån. I begge situasjoner er det viktig at du tar for deg hele økonomien din som helhet før du bestemmer deg for hva du skal velge og hva som passer best for akkurat deres økonomi, og det er derfor du skal få noen tips her som kan hjelpe deg på veien mot det rette valget.

Kan du låne med sikkerhet i boligen?Det å låne med sikkerhet i boligen er noe mange velger å gjøre. Det å låne med sikkerhet i bolig er noe av det billigste man kan gjøre, fordi dette ofte har de laveste rentene. Refinansiere med sikkerhet i boligen er for eksempel også populært, der man betaler ut andre, dyrere lån, med et lån med sikkerhet i boligen. Her får man nesten alltid bedre renter og færre gebyrer og det gjør at mange føler seg mer trygge på å låne på denne måten. 

Husk å sjekke dette før du kjøper en bil bruktSelv om de aller fleste sikkert drømmer om å kjøpe ny bil er det likevel de aller fleste som velger å kjøpe brukt. Dette er ofte billigere, men det er noen feller man må være forsiktig så man ikke faller ned i dem. Det å kjøpe en brukt bil av noen som for eksempel ikke faktisk eier bilen er en av dem, eller at det er gjeld i bilen, som du så overtar når du kjøper den. Se hvem som eier bilen før du kjøper den, og sjekk for gjeld i bilen eller andre problemer før du skriver under på noe eller får overført bilen til ditt navn.

Elbil eller vanlig bil? El-biler begynner å bli veldig populære og det er ikke så rart. Det er nemlig mange gode grunner til å velge denne typen bil i vår moderne tid. Det er ofte mindre avgifter og gebyrer ved kjøp av en slik bil – noe regjeringen har gjort med vilje, slik at du skal velge det i stedet for en vanlig bil. Velg det du har mest lyst til, men fremtiden er grønn, så vurder elbil eller en hybrid før du bestemmer deg.

Sammenlign billån før du kjøper Det er mange som har spørsmål om billån og det er viktig at man får svar på det man lurer på før man kjøper eller tar opp lån. Snakk med banken din eller med andre som kan hjelpe deg, så vil du oppdage at det er mye enklere å ta et valg etterpå. Undersøk om du kan låne med sikkerhet i boligen og hvilket lån som alt i alt vil være det billigste – det er det viktigste du må se etter når du velger.

Les mer om:

Sponsetinnhold