Hjem / Nyheter / ­Stilfull RS-modell fra Skoda
|Vision RS er det neste steget for RS-modellene til Skoda. (Foto: Skoda)
Vision RS er det neste steget for RS-modellene til Skoda. (Foto: Skoda)

­Stilfull RS-modell fra Skoda

Skoda har knapt rukket å vise fram Kodiaq RS før de viser oss en ny framtidig RS-modell.

I forrige uke kom de første bildene av en Skodia Kodiaq RS, altså en ilter utgave av toppmodellen til tsjekkerne. Verstingmodellen får sin debut under Paris Motor Show i oktober, så Skoda har ikke avslørt altfor mye rundt den nye RS-modellen ennå.

Annonse

Men en ting er klart, de hviler iallfall ikke på RS-laurbærene.

For nå viser de oss noe kanskje enda mer spennende, en RS-modell i kompaktklassen som skal føre RS-designet videre i årene som kommer.

Bilen heter enkelt og greit Vision RS ‒ RS-visjonen ‒ og er etter tegningen å dømme en stilfull kompakt hissigpropp.

For en tegning er alt vi har å gå etter, men den er på sin side ganske så avslørende.

Her har du Skoda Vision RS:

Annonse
Vision RS skal etter planen vises fram under Paris Motor Show i oktober. (Foto: Skoda)
Vision RS skal etter planen vises fram under Paris Motor Show i oktober. (Foto: Skoda)

Som med Kodiaq RS er ikke Skoda så hypp på å avsløre altfor mye rundt denne som også etter planen skal dukke opp i Paris i oktober, men de oppgir i det minste størrelsen. Den er 4.356 mm lang, 1.810 mm bred, 1.431 mm høy og har en akselavstand på 2.650 mm.

Det er altså en relativt kompakt bil, med en lav takhøyde. Dette har som regel de mer sportslige bilene, så det er åpenbart at denne er designet for å se sporty ut. Noe den da også gjør.

De har også gitt bilen smale frontlykter, samt en spoiler og diffuser bak som skal gi den et sportslig preg.

Designteamet hos Skoda er ledet av Oliver Stefani, og har rundt 150 ansatte fra 26 land. De holder til i en gammel villa fra 1890 som ligger i Mlada Boleslav nord for Praha, og på videoen under kan vi se kameraet zoome inn på en designer som sitter foran en Skoda 130 RS mens han tegner en Vision RS.

RS står for Rallye Sport, og ble for første gang introdusert i 1974. De første modellene var Skoda 180 RS og Skoda 200 RS ‒ to rally-prototyper av vanlige modeller.

Duoen formet grunnlaget for den neste, den berømte 130 RS som kom i 1975. I Norge kjenner vi denne modellen spesielt godt, ettersom vår egen rallystjerne på den tiden, John Haugland, kjørte en slik bil.

Den første serieproduserte modellen var en Octavia RS i 2000, og siden den gang har det kommet RS-modeller med jevne mellomrom.

Skoda har per i dag en RS-modell, Ocatvia RS, og så kommer altså Kodiaq RS. Det er også spekulert om de kommer med en Superb RS, samt at de vil lage en elbilversjon med RS-merket på seg.

Skoda har også bekreftet at de kommer med en ny Rapid som skal bygges på samme plattform som Vision X, så det kan godt være at Vision RS faktisk er en kommende Rapid RS.

Her er Vision X som er en spesiell hybrid med eldrift og naturgass (CNG), og som etter planen skal komme allerede neste år:

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Toyota viser endelig fram en ny Supra. (Alle foto: Toyota)

Endelig, her er nye Toyota Supra

Toyota puster nytt liv i den raske og sportslige Supra-modellen. Se bilder og video. Det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *