Hjem / Nyheter / Uber betalte hackere 800.000 kroner
Uber ble hacket, og data om 57 millioner personer falt i gale hender. (Foto: Uber)
Uber ble hacket, og data om 57 millioner personer falt i gale hender. (Foto: Uber)

Uber betalte hackere 800.000 kroner

Uber er i nok en skandale. Selskapet ble hacket og informasjon om 57 millioner personer kom i gale hender uten at de sa ifra om dette.

Ubers løsning på dette var å betale hackerne 100.000 dollar, drøyt 800.000 kroner, og sveipe det hele under teppet, skriver Bloomberg.


Dataen som ble stjålet i angrepet som skjedde i oktober 2016 inneholdt navn, epost og telefonnumre til 50 millioner Uber-kunder og sju millioner sjåfører, inkludert 600.000 førerkort-numre.

Dette skjedde på samme tid som amerikanske myndigheter forhandlet med selskapet om å etterforske påstander om brudd på personvernet.

Uber sier nå at de hadde en juridisk forpliktelse til å rapportere hendelsen både til myndighetene og til de som fikk førerkort-numrene stjålet, men at de altså valgte å skjule hendelsen.

Statsadvokat Eric Schneiderman i New York sier til Techcrunch at de har åpnet etterforskning av Uber, et selskap han er godt kjent med.

For tilbake i januar 2016 ble Uber og statsadvokaten enig om en bot på 20.000 dollar etter at selskapet ikke hadde kryptert data som systemet «God View» samlet inn rundt Uber-turene.

Selskapet er også i trøbbel i en lang rekke byer, og har mistet lisensen i blant annet London og Oslo på grunn av diverse forhold.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Her pakker James May opp en bil. (Faksimile Youtube)

Se James May pakke opp en bil

Er drømmen din å pakke opp en eske som inneholder en helt ny bil? Du …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *