Hjem / Nyheter / Toyota vil halvere antall modeller i Japan
Toyota vil kutte ned på antall modeller de produserer. (Foto: Toyota)
Toyota vil kutte ned på antall modeller de produserer. (Foto: Toyota)

Toyota vil halvere antall modeller i Japan

Hold dere fast. Toyota tilbyr rundt 60 forskjellige modeller i Japan. Det er drøyt. Og det innser også bilgiganten.

Selv om Toyota selger rundt 1,6 millioner biler bare i Japan, har salget sakte men sikkert gått nedover siden toppen på 1990-tallet med 2,5 millioner biler i året.

Annonse

En grunn er større konkurranse, og en annen er at de unge i Japan ikke er like interessert i å kjøpe biler som den eldre generasjonen.

På toppen av det hele har det blitt vanskeligere å være bilprodusent i disse dager. I tillegg til de vanlige bensin- og dieselbilene skal det også produseres nullutslippsbiler på opp til fire forskjellige plattformer i tillegg til selvkjørende biler med de utfordringene det fører med seg. Det er med andre ord mye å holde styr på.  

Og så har vi Toyota da. De har et vell av modeller i det hjemlige markedet, og mange av disse er tilnærmet like. Det totale antallet bikker faktisk 60. Og det er dårlig business.

Nå rapporterer Nikkei Asian Review at bilgiganten skal halvere antall modeller for å få opp effektivitet.

I tillegg har Toyota delt det japanske markedet opp i fire forhandlerkjeder. En for de dyre bilene. En for mellommodellene. En for Corolla-modellene. Og en for de unge kjøperne. Også denne salgsmodellen skal de se på.

Toyota sikter seg inn på å selge 1,5 millioner biler også i 2020-årene, og beholde produksjonstakten på rundt 3 millioner biler.

I Norge selges det 17 forskjellige modellvarianter og 12 forskjellige modeller. Det inkluderer hydrogenmodellen Mirai og hybridmodellen Prius.

Følg bil24.no på Facebook

Les også

Posten og Buddy Mobility skal utvikle en selvkjørende pakkerobot. (Foto: Posten)

Buddy utvikler selvkjørende kjøretøy for Posten

Buddy Mobility skal utvikle teknologi for det som må være et av verdens mest saktegående …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *