Hjem / Nyheter / Styrte ekte sportsbil med spillkontroller

Styrte ekte sportsbil med spillkontroller

Det er et PlayStation-spill på vei som du muligens drar kjensel på,nemlig et nytt Gran Turismo (GT). Men hva med å styre en ekte bil rundt en ekte racerbane?

Gran Turismo-spillserien var noe helt nytt da den kom til den originale PlayStation med sine realistiske biler og baner tilbake i 1997, og hevet standarden for realistiske racingspill til et helt nytt nivå.

Annonse

Siden den gang har det kommet ytterligere fem fulle spill i serien, det siste Gran Turismo 6 i 2013 til PlayStation 3.

Men den nyeste konsollen, PlayStation 4, har ikke hatt noe Gran Turismo. Før nå.

18. oktober er ventetiden over for utålmodige europeiske spillere. Da kommer nemlig Gran Turismo Sport, et litt annerledes GT-spill. For de har gått ned på antall biler og baner.

I GT 6 kunne man velge mellom 1.226 biler og 100 baner, mens GT Sport tilbyr rundt 150 biler og 17 forskjellige baner med 40 forksjellige design. Det er altså på en måte en nedskalert versjon, litt som GT 3 A-Spec var i 2001.

Men man finner biler fra alle klassene, også rallybiler. Her er en video som viser de forskjellige biltypene.

Uansett er det første GT-spillet til PS4 er stor greie, og det feires selvsagt på mange måter. Flere av bilprodusentene som har spesialversjoner i spillet har vist fram disse, men ingen har gått så langt som Nissan.

Nemlig å ta en ekte Nissan GT-R /C (som finnes i spillet), plassere den på Silverstone (ikke i spillet), og la en spiller styre den rundt banen med en spillkontroll fra PlayStation (PS4 DualShock 4).

«GT-R /C er utstyrt med fire roboter som opererer styringen, girkassen, bremsene og gasspedalen. Seks datamaskiner montert i bagasjerommet oppdaterer styreenhetene opptil 100 ganger i sekundet. Rattposisjonen måles også svært nøyaktig», melder Nissan.

Det var Nismo-føreren Jann Mardenborough som fikk æren av å styre bilen, fra et helikopter som fulgte bilen rundt banen.

For å hjelpe racerføreren ble det også installert en monitor i helikopteret slik at han kunne vite hastigheten til bilen inn i svingene.

I tillegg installerte Nissan to uavhengige sikkerhetssystemer slik at to andre operatører kunne bruke ABS-bremsene og slå av motoren i tilfelle hovedoperatøren mistet kontrollen over bilen.

Så hvordan klarte han seg i forhold til førere som sitter bak rattet? Jo, den raskeste rundetiden til spilleren var på 1.17,47, et snitt på 122 km/t med en toppfart på 210 km/t. Gjennomsnittet for biler med førere er på 134 km/t rundt den 2,6 km lange banen, så det gikk litt men ikke mye saktere.

‒ Dette var en opplevelse for livet – helt fantastisk! GT-R /C har sørget for å kombinere spillopplevelsen og reell motorsport i én og samme bil. Bilens responsvillighet med DualShock 4-styreenheten var mye bedre enn jeg hadde trodd på forhånd, sa Mardenborough.

Det er ti år siden Nissan lanserte R35 GT-R under Tokyo Motor Show, som nå er rett rundt hjørnet. GT-R kom tidligere i år i en oppgradert versjon.

Se hvordan det gikk da Mardenborough styrte en ekte bil i videoen øverst.

Følg bil24.no på Facebook

Les også

Posten og Buddy Mobility skal utvikle en selvkjørende pakkerobot. (Foto: Posten)

Buddy utvikler selvkjørende kjøretøy for Posten

Buddy Mobility skal utvikle teknologi for det som må være et av verdens mest saktegående …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *