søndag 25. februar 2018
Hjem / Motorsport / Sølvet glapp for Solberg
Johan Kristoffersson og Petter Solberg i deres Volkswagen Polo GTI WRX-biler. (Foto: Volkswagen)
Johan Kristoffersson og Petter Solberg i deres Volkswagen Polo GTI WRX-biler. (Foto: Volkswagen)

Sølvet glapp for Solberg

En punktering lørdag gjorde at Petter Solbergs kamp om VM-sølvet i rallycross ble vanskelig. Og han endte da også opp med bronsen.

Årets World Rallycross, kjent som World RX eller kun WRX, avsluttet med en runde i Sør-Afrika i helgen som var.

Forutsetningene var ganske enkle. Fører-tittelen var allerede delt ut til Solbergs lagkamerat, Johan Kristoffersson, og lagtittelen var i hendene på PSRX Volkswagen Sweden.

Spenningen var knyttet til sølvet, hvor det kun skilte ett poeng mellom Solberg og fjorårets mester, Mattias Ekström.

Etter lørdagens kvalifisering, hvor nordmannen fikk en avgjørende punktering, måtte Solberg slå svensken i finalen for å ha en mulighet til å ta sølvet.

Begge endte opp i finalen, og det ble Ekström som gikk seirende ut av duellen. Han ble nummer tre, med Solberg på plassen etter.

Dermed skilte det til slutt tre poeng mellom de to.

‒ Jeg ga alt, men det var ikke mulig å komme forbi Ekström. Men det er ok. Vi har vunnet nok gull denne sesongen, sa Solberg, som står tilbake med en seier i 2017.

Som seks ganger tidligere denne sesongen gikk seieren til Johan Kristoffersson, og som gjorde som han ville i Sør-Afrika også. Han endte opp 61 poeng for Ekström.

‒ Det er fantastisk å vinne både førertittelen og lagtittelen, og for så å runde av med å vinne det aller første løpet i Sør-Afrika.

Andreas Bakkerud kjørte sitt siste løp for Ford, som legger ned sin WRX-satsingen. Han lå på femteplass før helgens runde, som ble av den problematiske for nordmannen. Han misset finalen, og dermed endte han også på sjetteplass totalt. Svenske Timmy Hansen ble nemlig nummer to i Sør-Afrika, og snek seg foran på sammenlagtlisten.

Neste sesongen starter i midten av april i Spania, mens den norske runden i Hell kjøres 9.- og 10. juni. Også neste år avsluttes det hele i Sør-Afrika.

Følg bil24.no på Facebook

Les også

Hyundai sier at de har vist fram verdens første selvkjørende hydrogenbil på nivå 4. (Foto: Hyundai)

Video: Selvkjørende hydrogenbil

Selvkjørende hydrogenbil på nivå 4. Det er hva Hyundai har fått til med Nexo. Se …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *