fredag 19. januar 2018
Hjem / Elbiler / Oppretter fond på 8 milliarder kroner
Alliansen Renault, Nissan og Mitsubishi satser milliarder på framtidens biler. Her en futurisk Renault Trezor. (Foto: Renault)
Alliansen Renault, Nissan og Mitsubishi satser milliarder på framtidens biler. Her en futurisk Renault Trezor. (Foto: Renault)

Oppretter fond på 8 milliarder kroner

Verdens største bilallianse bestående av Renault, Nissan og Mitsubishi skal satse opp mot åtte milliarder kroner på ny teknologi.

De tre har nå opprettet et fellesforetak kalt Alliance Ventures som inneholder et fond som per i dag er på 1,6 milliarder kroner. Dette fondet skal etter planen altså øke til åtte milliarder kroner, og som skal brukes til investering i ny teknologi.

De tre satser tungt, og har opprettet avdelinger både i Silicon Valley, Paris, Yokohama og Beijing. Fra de kontorene skal de finne teknologi og forretningsmodeller innen bilelektrifisering, autonom teknologi, nettverkstilkoblinger og nye mobilitetsløsninger. Altså de fire hovedpunktene de fleste store produsentene forsker på.

Dette skal de ikke kun forske på selv, men fondet skal investere i selskaper som på en eller annen måte er involvert i en slik utvikling.

Allerede nå har de gjort unna den første investeringen i et selskap som heter Ionic Materials som utvikler ny batteriteknologi basert på faststoff (solid state). Dette er batterier uten det svindyre grunnstoffet kobolt, og en teknologi blant andre Toyota forsker på.

De tre som har ti merker og solgte over 10 millioner biler i 200 land i 2017 legger altså mange egg i kurven med det nye fondet, og som viser hvor stort fokus bilindustrien nå har på elbiler og autonom teknologi.

Fondet kommer på toppen av egen utvikling, hvor de tre satser mer enn 50 milliarder kroner på framtidens biler.

Renault og Nissan vil eie 40 prosent hver av det nye foretaket, mens Mitsubishi sitter på de resterende 20 prosentene.

Har nettopp du et nystartet selskap som prøver å utvikle noe i et av de fire områdene? Da har du muligheten til å bli «sponset» av fondet. Kontakt dem her.

Følg bil24.no på Facebook

Les også

Kia opplever vekst både i Europa og Norge. Her Niro Plug-in Hybrid. (Foto: Kia)

Nær tredoblet salget av elektrifiserte biler

Det er kanskje ikke rart at Kia kommer med 16 nye elektrifiserte modeller i årene …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *