søndag 25. februar 2018
Hjem / Forbruker / NAF kåret beste vinterdekk
NAF har testet vinterdekkene og kåret en vinner. (Foto: NAF)
NAF har testet vinterdekkene og kåret en vinner. (Foto: NAF)

NAF kåret beste vinterdekk

Vi er allerede kommet til den tiden når NAF offentliggjør sin dekktest. Ja, vinteren lurer rett rundt svingen.

Det er NAF-magasinet Motor som gjennomfører den tradisjonelle dekktesten sammen med en rekke utenlandske medier, og tradisjonelt har tre dekkprodusenter knivet om seieren: Nokian, Continental og Goodyear.

I år stakk Continental av med seieren. Motor sier at dekket IceContact 2 oppnådde toppkarakter i de fleste kategoriene både på snø og is, og dessuten på våt asfalt. Dekket endte opp med 8,8 poeng.

Om kanskje ikke vinneren var så overraskende var andreplassen det. Den knep nemlig koreanske Hankook WinterI*Pike RS+, som derimot ikke matchet det tyske dekket på bremselengden på is. Dekket fikk 8,7 poeng.

Continental stakk også av med laurbærene blant vinterdekkene uten pigger. ContiVikingContact 6 var testens beste piggfrie dekk i de fleste kategoriene, ikke minst takket være overraskende gode bremseegenskaper på is og godt grep sideveis. Poeng: 8,1.

I denne kategorien kom polske Sava Eskimo Ice nærmest (7,6), knepent foran Goodyear (7,5) og Nokian (7,5).

Testen ble gjennomført i Ivalo ikke så langt fra Finnmark i Nord-Finland, og gjennomføre både på baner ute og i store innendørs testanlegg.

Les hele testen hos motor.no

Følg bil24.no på Facebook

Les også

Datatilsynets direktør Bjørn Erik Thon og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen tar personvernet på alvor, og vil meisle ut en plan for å bevare dette også i framtiden. (Foto: Tor L. Midtbø, SD)

Skal unngå kartlegging av bilistene

Med selvkjørende biler følger også en potensiell kartlegging av bilistene som kan bryte personvernet. Det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *