Hjem / Nyheter / Mini med en lekker spesialversjon
Mini hedrer nå den ikoniske 1275 GT med en 1499 GT. (Foto: Mini/Bil24)
Mini hedrer nå den ikoniske 1275 GT med en 1499 GT. (Foto: Mini/Bil24)

Mini med en lekker spesialversjon

Det er alltid moro når bilprodusentene lar nostalgien ta overhånd. Og det har Mini nå gjort til en viss grad med spesialversjonen Mini 1499 GT.

Nå er GT-modellen er moderne bil. Den er da også basert på dagens Mini One med tre dører. Men denne GT-modellen er langt røffere i uttrykket. Og den kommer i to fantastiske farger. For hør bare på det her: Pepper White eller Midnight Black. Wow, for noen navn!

Annonse

De som velger den svarte lakken får også GT-striper i gull på siden, mens den hvite har striper i svart.

Men la oss ta den dårlige nyheten med en gang. Denne kommer trist nok ikke til Norge. Spesialmodellen er kun laget for Storbritannia, og de vil helt sikkert selges raskt. For BMW-eide Mini lar denne bli av den eksklusive sorten.

Men du har kanskje allerede gjettet hvor mange Mini 1499 GT de skal lage? Ja, du gjorde det ja. Selvsagt 1.499 eksemplarer.

Bilen er en hyllest til den mest legendariske av de sporty Mini’ene, nemlig 1275 GT fra 1969. 1499 GT har fått «de samme morsomme kjøreegenskapene, distinkte styling og lave løpende kostnader» som 1275 GT, ifølge produsenten.

Spesialmodellen får den samme motoren som sitter i Mini One, en tresylindret twin turbo på 102 hestekrefter og en sekstrinns manuell girkasse. Den sørger for 0-100 km/t gjøre på 10,1 sekunder.

Den har 17-tommers felger lakkert i svart, tonete vinduer og hvite blinkelys. På innsiden finner vi John Cooper Works sportsseter og lærdetaljer uthevet med røde linjer.

Hvem som er vakrest er imidlertid opp til deg. Her kan du sammenligne!

Følg bil24.no på Facebook

Les også

Posten og Buddy Mobility skal utvikle en selvkjørende pakkerobot. (Foto: Posten)

Buddy utvikler selvkjørende kjøretøy for Posten

Buddy Mobility skal utvikle teknologi for det som må være et av verdens mest saktegående …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *