Hjem / Nyheter / Ingen SVR for Jaguar XE

Ingen SVR for Jaguar XE

Jaguar spesialavdeling jobber for tiden med den ekstreme banebilen XE Project 8, og mange trodde det skulle føre til en SVR-variant også. Men det skjer ikke.

Da Jaguar kom med F-Type tilbake i 2013 satte de også i gang «Project 7», en 575 hestekrefters villmann. Ut av det prosjektet har den nå også kommet en SVR-versjon ‒ den mest sportslige av Jaguars modeller.


XE «Project 8» er altså det neste prosjektet i køen, og denne baneraceren kommer til sommeren. Ifølge Jaguars spesialavdeling Special Vehicle Operations (SVO) blir dette den mest ekstreme Jaguaren noensinne, og er blant annet utstyrt med en svær V8-motor.

Dermed skulle man tro at spranget til en SVR-versjon ikke var så stort.

Men XE som kom i oppdatert utgave i fjor begynner muligens å dra på årene, for Jaguars svar på M-modellene til BMW og de mest potente AMG-modellene til Mercedes skjer ikke.

En talsperson sier til Car and Driver at Project 8 blir den eneste modellen med V8, og bekrefter dermed indirekte at det ikke kommer en XE SVR.

Men SVO-avdelingen later seg ikke. De vurderer nå om I-Pace skal få samme behandlingen som F-Pace. Det kan bety både SVR (fart og ytelse), SVA (luksus) eller SVX (offroad), slik som for eksempel Discovery SVX.

Også E-pace vurderes av SVO, mens Range Rover Sport SVR for lengst er her.

Men altså ikke XE SVR. Vi får nøye oss med Project 8, som du kan en video av helt øverst i denne saken.

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Skoda Kodiaq GT skal etter planen kun lanseres i Kina. (Alle foto: Skoda)

Blir vi snytt for Skodas nye coupé-SUV?

Del på Facebook Del på TwitterFor tre år siden var idéen til Skoda å lage …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *