Hjem / Nyheter / Ferrari vurderer fortsatt SUV
Nærmer Ferrari seg en SUV? Muligens. Her en GTC4Lusso T. (Foto: Ferrari)
Nærmer Ferrari seg en SUV? Muligens. Her en GTC4Lusso T. (Foto: Ferrari)

Ferrari vurderer fortsatt SUV

Ferrari er italiensk, og fra den kanten må man som kjent ta det meste med en klype salt. Ryktet om en SUV med en steilende hingst på panseret vil derimot ikke forsvinne.

I det gedigne Kina-markedet er etterspørselen av SUV stadig økende, og flere har sett hvilken suksess Porsche og BMW har hatt med sine crossover-modeller. Både Lamborghini, Bentley, Maserati og Rolls-Royce har skjønt det, og satser på SUV’er.

Annonse

Ferrari er en annen historie. Sergio Marchionne har tidligere svart at «noen må skyte meg først» på spørsmål om Ferrari har planer om en SUV-modell.

Sjefen var mandag på New York-børsen, og snakket om Fiats plan de neste fem årene. Og han snakket også om Ferrari og planene fram mot 2022.

Og, mot alle odds, bekreftet han på en måte at de jobber mot SUV’er akkurat nå. Eller, rett skal være rett, han kalte dem ikke SUV. Nei, det er FUV de vurderer. Ferrari Utility Vehicle.

‒ Først og fremst så er det FUV, som ikke må forveksles med SUV, sa Marchionne og fikk en latter fra publikum i retur.

‒ Om den kommer ut, så blir den en firedørs, la han til.

Du kan høre selv hva han sa til Bloomberg.

Så han bekreftet faktisk at de vurderer hva de skal gjøre rundt SUV. Men ikke at de har bestemt seg for å lage en. Det får da være måte på klar tale fra italieneren.

Marchionne snakket også om elbiler under besøket i USA. Her var han derimot klar. Og ikke spesielt imponert. Han mener at elbiler kanskje ikke er så miljøvennlig som folk tror.

‒ Jeg tror om du gjør en fullstendig analyse av elkraft, hvor den elektriske kraften kommer fra, hvordan batteriene kommer inn i disse bilene, hva det koster i form av CO2 og miljøet, tror jeg analysen om at de skal redde verden bare er tull, sa han til CNBC.

Så der har du det. Ingen SUV, kanskje en FUV, og elbiler er også miljøsyndere. Hilsen Ferrari.

Følg bil24.no på Facebook

Les også

Posten og Buddy Mobility skal utvikle en selvkjørende pakkerobot. (Foto: Posten)

Buddy utvikler selvkjørende kjøretøy for Posten

Buddy Mobility skal utvikle teknologi for det som må være et av verdens mest saktegående …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *