Hjem / Elbiler / Dobbel premiere for Volkswagen
Atlas-familien utvides. Fra venstre Volkswagen Atlas, Altas Tanoak Concept og Atlas Cross Sport Concept. (Foto: VW)
Atlas-familien utvides. Fra venstre Volkswagen Atlas, Altas Tanoak Concept og Atlas Cross Sport Concept. (Foto: VW)

Dobbel premiere for Volkswagen

Volkswagen har presentert to varianter av den nye Atlas under den internasjonale bilutstillingen i New York.

Begge bilene er ment for det amerikanske markedet, og det er en SUV og en pickup som nå presenteres. Faktisk vurderer nå Volkswagen å utvide Atlas til en hel modellfamilie.

Atlas entret det amerikanske markedet i fjor, og har allerede solgt 36.000 slike. Og det gjelder å smi mens jernet er varmt, så de dundrer på med to nye varianter som skal friste forbrukerne.

Den første er Atlas Cross Sport, en femseters hybrid-SUV. Denne skal produseres sammen med sjuseteren av Atlas samt Passat i Chattanooga-fabrikken i Tennessee, og Volkswagen vil investere flere milliarder kroner i satsingen på sin nye SUV.

Plug-in hybriden får en rekkevidde på 70 kilometer i henhold til NEDC-standarden, og jobber sammen med en V6 på 3,6 liter. De kommer også med en hybrid som ikke kan lades eksternt, og som kun går på batteridrift ved oppstart og slike ting (2,5 kilometer rekkevidde).

Den ladbare hybriden (PHEV) yter til sammen 360 hestekrefter, mens den konvensjonelle hybriden (HEV) yter 314 hestekrefter. Begge variantene kommer med firehjulsdrift.

I tillegg kommer altså Atlas som en pickup, noe vi vet er populært i USA. Atlas Tanoak blir en mellomstor pickup, og kommer kun med vanlig motorkraft. Også her har Volkswagen puttet inn den samme V6-motoren vi finner i SUV-modellen, og som yter 280 hestekrefter. Også denne har 4Motion som standard.

Volkswagen har akkurat lansert den nye Touareg, flaggskipet av SUV-modellene. De kommer også med en helelektrisk SUV i 2020, I.D. Crozz.

I tillegg har tyskerne akkurat kommet med en ny T-Roc, som komplementerer SUV-modellserien sammen med Tiguan, Tiguan Allspace og Touareg.

Følg bil24 på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Peugeot har bygget framtidens bil på en klassiker fra 1969. (Alle foto: Peugeot)

Elbil-konseptet som tar pusten fra deg

Peugeot e-Legend har det meste. Den er elegant, elektrisk, har lang rekkevidde, rask lading og …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *